Decoratief stucwerk
Decoratief stucwerk is een zeer ruim begrip. Voor het gemak scharen wij alle wandafwerkingen buiten de standaardproducten zoals sierpleisters onder deze noemer. Hierbij kunt U dus denken aan glans- c.q. marmerpleisters, diverse verftechnieken (bijv. met een spons, zeem, roller of spaan) en andere trendy produkten. Verschillende technieken aan Italiaanse wandafwerkingen van Oikos, dat in Nederland door Rigo wandstyling wordt vertegenwoordigd, wordt door ons aangebracht. Oikos is marktleider op het gebied van kleurrijke, watergedragen wandafwerkingen voor binnen. Hierbij kunt U denken aan bv. Raffaello en Marmorino.

Raffaello (voor binnen)
Een van de populairste produkten momenteel is Raffaello is een glans- c.q marmerpleister. Deze pleister wordt op een gladde ondergrond aangebracht in drie lagen, waarbij de 3e laag m.b.v. een speciale spaan wordt gepolijst. Raffaello is in diverse kleuren verkrijgbaar. In onze ogen is dit de mooiste marmerpleister die momenteel verkrijgbaar is.

Marmorino (voor binnen en buiten)
Marmorino is een 'stucco' op kalkbasis die zowel binnen als buiten toepasbaar is. Marmorino is qua kleur en structuur een beetje te vergelijke met de hierboven genoemde Raffaello . Geeft een natuurlijk marmerachtig effect. Zeer mat uiterlijk.

Voorbeelden: